Iedereen is weleens op een bruiloft geweest of heeft dit gezien in een film. Daar zie je vaak allemaal versiersels. Bruiloft decoratie is dus heel belangrijk tijdens de bruiloft. Maar wat verstaan we onder bruiloft decoratie? Het antwoord op die vraag leeg je in deze blog!

Bruiloft decoratie

Wie denkt aan decoratie denkt aan het versieren van een plek. Dit is voor zowel verjaardagen als bruiloften. Maar wat valt er onder bruiloft decoratie en waar kan je de decoratie voor gebruiken?  De decoratie die wij verstaan onder bruiloft decoratie zijn dingen zoals een loper naar het altaar, bloemen, glazen met een strikje er om zo valt er van alles te bedenken. Zonder decoratie zal er daarom ook een saaie sfeer hangen. Het is dus heel belangrijk dat je rekening houdt met wat je als decoratie wilt.

Thematisch

Een bruiloft heeft meestal een bepaald thema. Dit kan een bepaalde kleur zij nog een thema van een bepaald land door een geloof. Een voorbeeld is een bruiloft waarbij er veel gebruik wordt gemaakt van rood en wit. Al dit het thema is gebruik je meestal dus geen andere kleuren, dit veroorzaakt meestal een vloek effect. Maar ook als je bent op een bruiloft van een bruidspaar wat uit een ander land komt. Dan heb je vaak te maken met een cultuur thema. Dit verschilt per cultuur.

 Naambordjes zijn onmisbare bruiloft decoratie

Ook naambordjes vallen onder bruiloft decoratie. Wanneer het diner plaatsvindt worden er vaak van tevoren plekken bepaald zodat er een juiste samenstelling plaatsvindt.  Op tafel staan vandaar ook naamplaatjes met wie er bij de tafel hoort. Verder woord er gebruik gemaakt van glazen, borden, servetten en bestek. Ook dit is bruiloft decoratie, sta hier ook goed bij stil om alles mooi in balans te houden.

Ballonnen als Bruiloft decoratie

Ballonnen gebruiken we voor verjaardagen, openingen van een nieuw bedrijf of winkel maar ook zeker op bruiloften! Er zij n vele soorten ballonen te vinden. Ballonnen met confetti erin in de vorm van hartjes of ballonnen in de vorm van een hart. De ballonen worden met helium gevuld en krijgen dan een lint met een zwaar object eronder geknoopt. Dit doen ze zodat de ballon niet naar het plafon stijgt.

Bloemen

Bloemen zijn ook bruiloft decoratie. Denk aan pilaren bij het altaar met bloemen.  Dit staat niet alleen mooi maar het brengt ook een heerlijke geur met zich mee en het geeft sfeer. En wie wilt dit nou niet op zijn bruiloft?