Wil je een leuke citytrip maken, maar zit een verre reis voor deze korte vakantie er niet in? Niet getreurd! Ook dicht bij huis vind je tal van bruisende steden met bijzondere bezienswaardigheden, leuke activiteiten en heerlijke restaurants waar je kunt genieten van de lokale specialiteiten. In dit blog lees je alles over een korte vakantie in Duitsland en de beste tips voor het maken van een citytrip naar Keulen! 

 

Duitsland

Ons buurland Duitsland is een zeer divers land. Het land heeft een totale oppervlakte van meer dan 350.000 kilometer, waarvan meer dan 2% bestaat uit water. Dit komt door de aanwezigheid van de mooie rivieren, meren en kanalen. In Duitsland is er een grote diversiteit aan landschappen: van heuvelachtig tot hooggebergte en van grootstedelijk tot idyllische dorpjes en valleien, in Duitsland vind je het allemaal! Je kunt dus ideaal op zowel winter- als zomer vakantie in Duitsland.  Ook voor een weekendje weg of een citytrip is Duitsland zeer goed geschikt, vanwege de vele bruisende steden met bijzondere bezienswaardigheden, historische gebouwen en gezellige restaurants en cafés. In dit blog staat de stad Keulen centraal, de ideale bestemming voor een leuke citytrip! 

 

De Stad Keulen

In de deelstaat Noordrijn-Westfalen vind je de grote stad Keulen. Deze stad heeft meer dan een miljoen bewoners. Deze mooie stad ligt aan de Rijn en is voor Duitsland vanwege deze strategische ligging één van de belangrijkste steden. Ook voor toeristen is Keulen populair, met name in de winterperiode vanwege de leuke kerstmarkten in de stad. 

 

Hotspots in Keulen 

In Keulen kun je tal van leuke cafés, restaurants en bijzondere winkeltjes bezoeken. Hieronder worden de leukste hotspots van Keulen besproken. 

 

1. Salon Schmitz

Een absoluut begrip in Keulen is Salon Schmitz. Dit is een ideale plek om lekker te loungen met een goed glas wijn. De salon is retro ingericht met fauteuils van fluweel en gigantische lampenkappen. Wil je lekker lunchen? Bestel dan een focaccia poularde bij de buren (Metzgerei Schmitz van dezelfde eigenaar) en geniet van je heerlijke broodje in het prachtig ingerichte Salon Schmitz. 

 

2. Belle Chic

Dit vintage café is ideaal voor een heerlijk ontbijtje of een goede lunch. Je kunt in dit chique café genieten van heerlijke huisgemaakte Belgische wafels en heerlijke taartjes en ander gebak.

 

3. Karl Hermanns

Hier eet je de beste hamburgers van Keulen! Je kunt er genieten van de lekkerste burgers, gepaard met een goed glas (Duits) bier. De bediening hier is vriendelijk, de inrichting is gezellig en het menu staat vol met kwaliteitsproducten.